// Amstelveen

De charmante huizen in de wijk Elsrijk zijn een geliefde plek om te wonen. De huidige bewoners hebben de beslissing genomen het huidige huis maximaal te vergroten binnen de mogelijkheden van het vergunningsvrij bouwen om weer voor lange tijd van het huis en de ligging te kunnen genieten. Tijdens een eerste bespreking kwam al snel het basisidee op papier: de keuken als verbindend element tussen de eetkamer en de woonkamer. Hierdoor ontstaan verschillende ruimtes die visueel sterk verbonden zijn.

Naast de uitdaging om bij een diepe uitbouw voldoende daglicht te laten toetreden was de constructieve uitwerking van het ontwerp een duidelijk aandachtspunt. De gehele constructie van de uitbouw en de interne doorbraak is zo opgelost dat er geen plekken zijn die verklappen dat het om een aanbouw gaat. Dit versterkt heel erg het ruimtelijke gevoel van de gehele beneden verdieping.

Naast de aanbouw is er een nieuwe bouwkundige vloer aangebracht en is er een prachtige keuken en een houtkachel geplaatst. Marleen van Huis Huis heeft de aankleding van het huis op zich genomen en heeft geholpen met een aantal belangrijke ontwerpbeslissingen.
Verberg info